Faranghe - een italiaanse woonboerderij

gepofte kastanje tijdens san martino

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

castagne caldarroste

gepofte kastanjes

 

 

benodigdheden:

 

bereidingswijze

Neem tamme kastanjes met een harde, onindrukbare schil en een mooi bol verloop, die zijn vers. Kerf ergens in de schil een kruisje; snijd daarbij niet té diep in de vrucht. Leg de kastanjes een kwartiertje in de diepvries, zodat na het poffen de zaadhuid (= het bittere velletje) gemakkelijk met de schil mee loskomt. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Plaats de kastanjes uit de vriezer op een oningevette bakplaat en 'bak' ze 20 minuten in de hete oven. Pel de kastanjes als ze nog warm zijn. Echt Italiaans? Doe de kastanjes in een puntzak gemaakt van een oude krant of een stuk vetvrij papier.

 

Andere recepten in diverse: bicerin